Da li je vaša stranica spremna? – Optimizacija stranica za mobilne uređaje

Mobilegeddon – Najveći Google update do sada

Vlasnici web stranica, sa pažnjom pročitajte sljedeći tekst!

Da li je vaš web sajt mobile friendly? Da li je optimizovan za tablete i pametne telefone različitih vrsta i rezolucija? Ako je odgovor na ova pitanja NE, onda brzo morate razmisliti o promjenama.

Optimizacija za mobilne uređaje

April, 21. 2015. Google je pustio u rad do sada najveći update algoritma, na osnovu kojeg se rangiraju web stranice.

Google ima za cilj da stranice koje imaju mobilni prikaz, svrstava na vrh liste rezultata, a za posljedicu toga, stranice koje nemaju mobilni prikaz, biće degradirane na dno rezultata.

“Kako ljudi sve više pretražuju internet na svojim mobilnim uređajima, želimo biti sigurni da mogu pronaći sadržaj koji je ne samo relevantan i pravovremen, već i jednostavan za čitanje i interakciju na manjim mobilnim ekranima”, rekla je Google-ova portparolka.

Optimizacija stranica za mobilne uređaje postaje obavezna

Prema Google istraživanju, preko 60% internetskog prometa ide preko mobilnih uređaja, stoga im Google želi pružiti kvalitetnije korisničko iskustvo.

Update je najavljen još u februaru, kako bi webmasteri imali vremena za potrebne izmjene, ako ne žele na dno rezultata pretraživanja. Zbog velike panike, algoritam je dobio ime Mobilegeddon, jer će imati apokaliptični uticaj na milione web stranica.

Itai Sadan, direktor dudamobile, navodi kako će najteže proći oni koji nisu čuli za novi update.

“Mobilegeddon će najviše pogoditi male firme/stranice” te navodi da ni velike firme neće dobro proći ukoliko ne preduzmu potrebne mjere.

Ne dopustite da i vaš web sajt izgubi poziciju na pretraživačima. Prilagodićemo vaš stari web sajt za mobilne uređaje čime osiguravate bolju poziciju nad konkurencijom.

Napravićemo besplatnu procjenu vaše trenutne stranice i savjetovati vas na koji najbolji način je učiniti boljom. Ispunite online formu:

  Vaše ime

  Vaša web stranica *

  Vaš e-mail *

  Napomena

  *Vaše podatke ćemo koristiti samo kako bismo Vas kontaktirali u vezi s ponudom!

  Slični radovi

  reDizajn - Izrada web stranica

  FREE
  VIEW