SEO optimizacija

Šta je optimizacija interent stranica?

Najjednostavnije rečeno, to je skup više strategija, kojima je cilj postizanje što bolje pozicije na pretraživačima i to po određenim ključnim riječima. Bolja pozicija na pretraživačima znači i veći broj ciljanih posjetioca na vašoj stranici, tj imate više šanse da posjetioci postanu klijenti.

Zašto je meni potrebna optimizacija?

Optimizacija je najbolji, ali i najjeftiniji način da dobijete nove klijente i povećate profit. Ispitivanja pokazuju da preko 80% ljudi koji potražuju informacije, prvo će napraviti pretragu po ključnim riječima i pregledati nekoliko rezultata. Ako vašu stranicu nisu našli na prvoj strani rezultata, već gubite potencijalne klijente.

google

Ključne riječi i njihova važnost za SEO

Ključna riječ precizno opisuje proizvod ili uslugu koju nudite. Prilikom određivanja ključnih riječi za vašu stranicu, morate se postaviti u položaj osobe koja traži nešto na vašoj stranici. Da bi se našli na visokoj poziciji u rezultatima pretrage, jako je bitno da stranica sadrži kvalitetan i originalan sadržaj! Isti treba često da se osvježi novim sadržajem. To je samo jedan korak u dugotrajnoj fazi optimizovanja stranice.

SEO optimizacija se može uraditi na skoro svim stranicama, bilo da koriste besplatne platforme poput WordPress, Joomla, custom CMS sisteme, ili najjednostavije HTML stranice.

Koliko traje proces SEO optimizacije?

Napominjemo da je optimizacija dugotrajan proces i da nema brzih rezultata u roku od par dana. Za nove stranice ili one koje nisu bile optimizovane, proces traje od minimalno tri do šest mjeseci, a u složenijim slučajevima i do godinu dana ili duže. Bitno je da posao optimizacije shvatite ozbiljno, jer je kvalitetna optimizacija jedini način za stabilnu poziciju na pretraživačima. Ako vam neko obećava poziciju na prvom mjestu u veoma kratkom periodu, onda vam prodaje maglu! To jednostavno nije moguće uraditi na brz i jednostavan način. I još nešto, ako radite optimizaciju stranice, nikad NE VARAJTE, jer Google će vas kad tad pronaći i time završavate sa online karijerom ( bar pod tim imenom 🙂 ).

Cijena

Kada pričamo o cijenama optimizacije, ne postoji fiksna tarifa jer cijena zavisi od kompleksnosti optimizacije. Nije isto optimizovati ključne riječi koje imaju veću potražnju od onih sa manjom. Posao optimizacije u velikom zavisi od vaše konkurencije, tj. ako je vaša konkurencija velika, optimizacija na visoke pozicije će biti posao koji zahtjeva više truda i više vremena, dok u suprotnom, ako je vaša konkurencija mala, imate veće šanse da se pojavite u vrhu rezultata pretrage.

Kako bi odredili cijenu optimizacije za vašu stranicu, potrebno je napraviti analizu vaše web stranice i analizu stranica vaše konkurencije.

Zatraži ponudu

    *Vaše podatke ćemo koristiti samo kako bismo Vas kontaktirali u vezi s ponudom!

    Popuni podatke i prvi saznaj za reDizajn novosti!